НОВИНИ

Вчені розробили грибне м’ясо

24.12.2021 18:32
stejk-iz-mramornoj-govyadiny-chto-eto-takoe

Компанія Meati розробила цільне м’ясо з ферментованого міцелію, структуроване як звичайні шматки тваринного аналога. Про це повідомляє newfood.media, пише agronews.ua.

«М’ясо Meati — це поживний цільно-харчовий білок, що застосовує лише частину інгредієнтів, які йдуть на виготовлення рослинного м’яса. По суті, кінцевий продукт — це просто міцелій з приправами», — пояснює Тайлер Хаггінс, співзасновник стартапу.

ПОРЦІЯ «ГРИБНОГО М’ЯСА» РОЗМІРОМ БЛИЗЬКО 140 ГР МІСТИТЬ 25 ГР БІЛКА ТА ТРЕТИНУ ДОБОВОЇ НОРМИ КЛІТКОВИНИ

В ньому менше натрію та насичених жирів, ніж в інших м’ясних продуктах рослинного походження. До того ж, щоб створити такий самий білок, використовуючи сою, потрібно в сім разів більше землі, кажуть виробники.

Засновники стартапу довгий час працювали з міцелієм та способами його застосувань. Ідея використати його як структуру для створення поживної повноцінної білкової альтернативи м’ясу пройшла успішне випробування.

Meati обіцяє наростити виробництво цільнозрізових альтернативних мясних шматків та у 2022 році запустити продукт в США.

 «Ми раді почати тестування на початку наступного року, а потім будемо стратегічно масштабуватись по торговельних каналах, щоб зробити Meati більш доступним для споживачів на національному рівні», — додав Хаггінс.

Стратегія зростання стартапу передбачає налагодження роздрібних партнерств та та масштабування виробниицтва.

Читайте також: Як орендувати вантажні вагони Укрзалізниці на електронних аукціонах.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: