НОВИНИ

Вчені розказали, чому корисно пити пиво

14.07.2021 16:44
185310c09466c61c1518a4

Дослідники з Іспанії відзначили, що пиво — багатьма улюблений напій, в помірній дозі може мати на організм позитивну дію. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

Фахівці розглянули вплив як безалкогольного, так і пива, яке містить різні відсотки алкоголю. Вони відзначили, що хмільний напій дійсно має корисні властивості, важливо лише враховувати кількість випитого. На думку вчених, пиво в розумних дозах зміцнює роботу серцево-судинної системи, захищаючи від розвитку серйозних захворювань.

Крім того, пінний напій може захистити чоловіків від цукрового діабету, оскільки у тих, хто не вживав пива, ризик розвитку порушення регуляції глюкози в крові був вище. Ще дослідники відзначили, що помірне вживання пива може знизити ризик переломів, тому що в напої є сполуки, які діють з кремнієм і зміцнюють кісткову систему організму, а також зуби.

Також хмільний напій здатний підвищити рівень “хорошого” холестерину. Але такий ефект спостерігався, коли добровольці випивали не більше 50 грамів пива в день.

Іспанські дослідники у своїй роботі підкреслили, що не пропагують вживання спиртних напоїв, лише зазначають, що в зовсім невеликій дозі пиво може надавати позитивний вплив на здоров’я. Якщо ж кількість випитого не контролювати, то ефект буде зворотним.

Читайте також: лікарі назвали види ковбас, які необхідно виключити з раціону.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: