Селекціонери з Університету Чилі вивели новий сорт сливи пізнього врожаю. 100% чилійська слива Sweet Pekeetah дозріває в другій половині лютого в південній півкулі. Про це повідомляє freshfruitportal.com, пише agronews.ua.
Новий сорт вирізняється хрусткою, соковитою м’якоттю з дуже високим рівнем солодкості. Крім того, у цього різновиду на шкірці є характерні “ластовиння”, звідси й назва “пекіта” (peca – “ластовиння” з іспанської).
Плід також можна знайти на ринку під назвою Purple Honey (“Фіолетовий мед”), що підкреслює його унікальну солодкість.
Це перший комерційний сорт, запропонований у рамках Програми селекції сливових дерев Університету Чилі, вирощуванням і реалізацією якого в Чилі займається група з 10 компаній-експортерів свіжих фруктів.
“Sweet Pekeetah чудово підходить для зберігання в холодильниках, прекрасно витримуючи 45-50 днів зберігання за 0°C (32°F) без погіршення органолептичних властивостей”, – запевняє Кароліна Кущ (Carolina Kusch), керівник відділу інтелектуальної власності університету.
За словами Кущ, станом на 10-й тиждень у США було відправлено близько 17 тонн цих слив.
Площа вирощування Sweet Pekeetah зараз становить близько 100 гектарів, що робить його другим за величиною вирощуваним сортом сливи за останні чотири роки.