ВАЖЛИВО

Вчені представили супер солодкий сорт сливи

31.03.2023 10:13
pasted-140

Селекціонери з Університету Чилі вивели новий сорт сливи пізнього врожаю. 100% чилійська слива Sweet Pekeetah дозріває в другій половині лютого в південній півкулі. Про це повідомляє freshfruitportal.com, пише agronews.ua.

Новий сорт вирізняється хрусткою, соковитою м’якоттю з дуже високим рівнем солодкості. Крім того, у цього різновиду на шкірці є характерні “ластовиння”, звідси й назва “пекіта” (peca – “ластовиння” з іспанської).

Плід також можна знайти на ринку під назвою Purple Honey (“Фіолетовий мед”), що підкреслює його унікальну солодкість.

Це перший комерційний сорт, запропонований у рамках Програми селекції сливових дерев Університету Чилі, вирощуванням і реалізацією якого в Чилі займається група з 10 компаній-експортерів свіжих фруктів.

“Sweet Pekeetah чудово підходить для зберігання в холодильниках, прекрасно витримуючи 45-50 днів зберігання за 0°C (32°F) без погіршення органолептичних властивостей”, – запевняє Кароліна Кущ (Carolina Kusch), керівник відділу інтелектуальної власності університету.

За словами Кущ, станом на 10-й тиждень у США було відправлено близько 17 тонн цих слив.

Площа вирощування Sweet Pekeetah зараз становить близько 100 гектарів, що робить його другим за величиною вирощуваним сортом сливи за останні чотири роки.



Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: