НОВИНИ

Вчені представили робота, який доглядає за курми

13.01.2022 17:33
robot-na-ptahofabryci-750x430

Сучасні досягнення кібернетики та штучний інтелект широко використовуються в аграрній галузі. Роботи контролюють посіви, рвуть яблука, та видаляють бур’яни. Застосовують подібні технології і в тваринництві. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

Машини зі штучним інтелектом здатні годувати тварин та птицю, прибирати в господарських приміщеннях та контролювати стан здоров’я поголів’я. Цікаво, що застосування такого обладнання може також допомогти зменшити обсяги використання протимікробних препаратів, а отже – боротися з антибіотикорезистентністю.

Однією з інновацій у цій галузі є робот Octopus Robots Poultry Safe. Машина дозволяє повністю дезінфікувати пташники без прямого втручання людини. Перевертаючи підстилку та застосовуючи біоцид шляхом розпилення, він запобігає розмноженню на фермах золотистого стафілокока, кишкової палички та інших мультирезистентних штамів бактерій.

У контексті швидкого зростання стійкості до антибіотиків, що має серйозну небезпеку для здоров’я як тварин, так і людей, робот зменшує використання антибіотиків. Додаткові переваги використання машини зі штучним інтелектом включають підвищення рентабельності за рахунок зниження рівня смертності та покращення добробуту тварин.

Камери та датчики допомагають роботові слідкувати за птицею та аналізувати її стан, виявляючи хворих тварин. Уся інформація обробляється та відображається на екрані планшета чи комп’ютера.

Існує кілька модифікацій робота Octopus Robots Poultry Safe. Одна призначена для пташників площею до 1тис. квадратних метрів, інші – для господарських приміщень площею до 2 тис. квадратних метрів. У більших пташниках можна застосовувати кілька машин. Закупівля таких роботів, наприклад, на всі птахофабрики США, змогла б сприяти скороченню витрат на 500 тис. працівників.

Читайте також: В системі Прозорро.Продажі відновились аукціони з продажу необробленої деревини.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: