НОВИНИ

Вчені представили робота для вилову шкідників

29.12.2021 18:04
bb3aebf70bb05986226febc5c2910f2ccab4b73a

В Австралії розробили і презентували останню версію робота-пастки для відловлювання шкідників і хвороб. Машина відловлює шкідників і спори грибів, ідентифікує їх та попереджає про загрозу. Про це повідомляє hortidaily.com, пише agronews.ua.

Робот Sentinel 7 вартістю $ 100 тис. оснащений пробовідбірниками повітря великого об’єму для збору спор грибів, що переносяться повітрям. Машина також оснащена кількома всмоктувальними пастками, які втягують комах, що знаходяться у безпосередній близькості (на відстані до 80 км) та мігруючі види комах, які переносяться за допомогою вітрових течій.

Керівник відділу досліджень і розробок компанії Hort Innovation Байрон де Кок відмітив, що розробка тривала більше, ніж два роки у співпраці вчених з виробниками.

«Небажані шкідники рослин піддають ризику промисловість, садівництво та лісове господарство вартістю $ 32 млрд. Завдяки цьому проєкту ми змогли створити мобільний блок, простий у використанні, а головне, — дійсно ефективний у виявленні та виловленні шкідників. Інноваційний пристрій має автоматичну онлайн-панель, яка надає дані виробникам для перегляду в режимі реального часу», — Байрон де Кок, керівник відділу досліджень і розробок Hort Innovation.

Старший науковий співробітник Південно-австралійського науково-дослідного інституту, доктор Рохан Кімбер, відзначив що запуск Sentinel 7 знаменує еволюцію ідеї модернізації моніторингу шкідників і хвороб рослин. 

«Sentinel 7 — це зручний, мобільний та оптимізований пристрій спостереження, який дає сільськогосподарському виробництву можливість адаптуватися до динамічних умов вирощування та залишатися на передовій у боротьбі зі шкідниками та хворобами», — відзначив доктор Рохан Кімбер, с.н.с. Південно-австралійського науково-дослідного інституту.

Випробування робота проводилися на овочевій фермі Річарда Кобблдіка, який відмітив користь апаратного забезпечення iMapPESTS в управлінні загрозами епізоотіїв.

«Мені дуже цікаво побачити як інформація, створена цими високотехнологічними пристроями, може бути розширена до системи, де я отримую пінг на свій телефон зі сповіщенням про виявлення шкодочинного організма. З нетерпінням чекаю, коли технологія надійде у виробництво», — відмітив пан Коблдік.

Читайте також: Як орендувати вантажні вагони Укрзалізниці на електронних аукціонах.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: