АГРОФОТО

Вчені представили новий універсальний сорт яблук

16.12.2021 07:36
7608

Тайські воскові яблука бувають від маленького до середнього розміру, в середньому шість сантиметрів у довжину, довгасті мають форму дзвоника. Гладка шкірка варіюється від фіолетового, червоного, до блідо-зеленого, дещо ребристі та з легким блиском, що нагадує восковий наліт. Про це повідомляє specialtyproduce, пише agronews.ua.

f_4072205_1[1]

М’якоть біла з високим вмістом води. У центрі також є велика насіннєва порожнина, яка може містити велике темно-коричневе насіння. Тайські воскові яблука злегка хрусткі та соковиті з легким солодким смаком, схожим на азіатську грушу. Дозрівають вони навесні.

waxjambu

Актуальні факти

Тайські воскові яблука, ботанічно класифіковані як Syzygium samarangense, розвиваються скупченнями на великому тропічному дереві, яке може виростати до вісімнадцяти метрів у висоту. Незважаючи на назву, вони лише за кольором і текстурою шкірки нагадують яблуко і насправді є ягодою. Зріле дерево може дати до семисот фунтів фруктів за один урожай, а тайські воскові яблука, як правило, споживаються свіжими як соковита закуска.

Харчова цінність

Було виявлено, що тайські воскові яблука містять олеанолову кислоту, яка має протизапальні властивості.

Додатки

Їх також можна тушкувати, варити та консервувати для соусів або використовувати як начинку, яку можна подавати до морозива, млинців та французьких тостів. Тайські воскові яблука добре поєднуються з цибулею, часником, чилі, м’ятою, лимоном, фенхелем, гострими сирами та зеленню, як-от ромен і шпинат. Вони зберігаються кілька днів у прохолодному, сухому та добре провітрюваному місці.

Читайте також: Близько 63% українців вважають реформу децентралізації потрібною.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: