НОВИНИ

Вчені представили надміцний кавовий бетон

31.08.2023 19:25
image-16-730x456

Нова технологія, розроблена вченими в Австралії, перероблює відпрацьовану кавову гущу у бетон – на 30% міцніший за звичайний. Про це повідомляє newfood.media, пише agronews.ua.

Метод називається піроліз і спрямований на перенаправлення більшості відходів кави замість звалищ на використання в будівельних проєктах.

З відходів кавової гущі команда науковців виробила біовугілля.

Це легкий залишок, схожий на деревне вугілля, яким замінили частину піску, що використовується у виробництві бетону.

«Ми отримали найкращу бетонну суміш із біовугіллям з відпрацьованої кавової гущі, піролізованої при 350℃ та замінили нею 15% піску», — розповідає доктор Раджив Ройчанд, провідний автор з Університету RMIT.

Технологія вважається «енергоефективнішою», оскільки вимагає нижчих температур, ніж зазвичай.

«У нормальних умовах піроліз має високі витрати енергії, тому що вам потрібно підвищити температуру десь від 700 до 900 ℃», — каже д-р Шеннон Кілмартін-Лінч, співкерівник дослідження та науковий співробітник з питань корінного населення RMIT.

Інженери RMIT стверджують, що цей метод є «першим», який довів, що відпрацьована кавова гуща може бути використана для поліпшення бетону.

Реалізація інноваційної ідеї була пов’язана з деякими труднощами. Зокрема, знадобилося близько року, щоб розробити параметри процесу для покращення фізико-хімічних і мікроструктурних властивостей біовугілля. 

Спочатку команда пробувала додавати необроблену відпрацьовану кавову гущу в бетон. Але через «високий вміст органіки» частина органічних сполук просто вимивалася із бетону. 

Іншою проблемою було зниження енергозатрат у процесі перероблювання відходів. Її вдалося вирішити шляхом «зниження температури обробки».

До слова, в одній лише Австралії щороку продукується 75 млн кг відходів меленої кави, більшість яких потрапляє на звалища. Світові кавові відходи оцінюються на рівні 10 млрд кг.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: