Ізраїльська сімейна компанія Ben Dor Fruits and Nurseries використовує традиційні методи схрещування для отримання гібридних фруктів, від чорних абрикосів до «кавунових слив» – із зеленою шкіркою та червоним м’якушем, повідомляє Tech Israel Daily, пише agronews.ua.
Серед пропозицій компанії – «гранатові сливи», які відрізняються особливою солодкістю, «кавунові сливи», а також яскраво-жовта «лимонна» слива, яка має форму перевернутої сльозини та має трохи терпкий смак.
«Ми побачили, що існує потенціал для розширення на полицях супермаркетів, якщо ми розробимо фрукти, які відрізняються та відрізняються своєю формою та смаком», — сказав директор бізнесу Сефі Бен Дор.
Річне виробництво, яке в середньому становить від 2 до 3 тонн, також включає абрикоси різних кольорів, зокрема червоні та чорні.
Компанія ліцензувала виробництво своїх гібридів у 33 країнах.