НОВИНИ

Вчені працюють над сортами картоплі тривалого зберігання

07.02.2025 15:14
Вчені працюють над сортами картоплі тривалого зберігання

Після заборони препарату, що пригнічує проростання, CIPC, тривалість зберігання картоплі може скоротитися вдвічі – до 4 місяців.  Зараз дослідники з Університету Кренфілд (Велика Британія), які співпрацюють з компаніями PepsiCo та Solynta, лідером у розведенні гібридної картоплі, використовують передовий генетичний аналіз, щоб вирішити проблеми збереження якості врожаю та продовження терміну зберігання. Про це повідомляє пресслужба університету.

Читай нас також у Viber та Telegram.

Проєкт має на меті вирішити проблему довшого збереження картоплі в стані спокою, використовуючи менше хімікатів, менше енергії та утворюючи менше харчових відходів.

Результати дослідження можуть допомогти інформувати методи зберігання в усьому світі з адаптацією відповідно до регіональних варіацій періодів збору врожаю та об’єктів.

«Зменшуючи використання хімікатів і підвищуючи енергоефективність при зберіганні, ми захищаємо майбутнє вирощування картоплі, роблячи його безпечнішим для кінцевого споживача, – сказала Марі Кармен Аламар Гавідія, старша викладачка біології після збору врожаю з Кренфілдського університету. – Такий підхід дозволить не тільки скоротити кількість відходів, але й захистити навколишнє середовище. Це забезпечить цілорічне постачання безпечнішої та якіснішої картоплі для споживачів і гарантує, що нація зможе безперервно насолоджуватися чіпсами, чипсами та пюре».

Перегляди: 18

Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: