Після заборони препарату, що пригнічує проростання, CIPC, тривалість зберігання картоплі може скоротитися вдвічі – до 4 місяців. Зараз дослідники з Університету Кренфілд (Велика Британія), які співпрацюють з компаніями PepsiCo та Solynta, лідером у розведенні гібридної картоплі, використовують передовий генетичний аналіз, щоб вирішити проблеми збереження якості врожаю та продовження терміну зберігання. Про це повідомляє пресслужба університету.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Проєкт має на меті вирішити проблему довшого збереження картоплі в стані спокою, використовуючи менше хімікатів, менше енергії та утворюючи менше харчових відходів.
Результати дослідження можуть допомогти інформувати методи зберігання в усьому світі з адаптацією відповідно до регіональних варіацій періодів збору врожаю та об’єктів.
«Зменшуючи використання хімікатів і підвищуючи енергоефективність при зберіганні, ми захищаємо майбутнє вирощування картоплі, роблячи його безпечнішим для кінцевого споживача, – сказала Марі Кармен Аламар Гавідія, старша викладачка біології після збору врожаю з Кренфілдського університету. – Такий підхід дозволить не тільки скоротити кількість відходів, але й захистити навколишнє середовище. Це забезпечить цілорічне постачання безпечнішої та якіснішої картоплі для споживачів і гарантує, що нація зможе безперервно насолоджуватися чіпсами, чипсами та пюре».