НОВИНИ

Вчені почали виготовляти зелену ікру з неочікуваного інгредієнту

15.02.2023 16:17
F102

Досягнення вчених не перестають дивувати. Тепер улюблений багатьма делікатес, ікру, навчилися робити з ряски, яка росте на поверхні чи не кожної водойми. Експерти кажуть, що за цим продуктом — майбутнє, повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

Однак виготовлятимуть не тільки ікру. Ізраїльський агротехнологічний стартап GreenOnyx розробив повністю автономну модульну ферму для вирощування зелених суперфудів на основі ряски. Мета компанії — зробити високопоживні суперпродукти доступними.

«Зелену ікру» вирощуватимуть на спеціальній фермі в Тель-Авіві. Рослину можна виробляти цілий рік без людського втручання. Урожайність ряски — 40 тонн річно.

Ряска містить більше заліза, ніж шпинат, більше цинку, ніж броколі чи капуста, і більше калію, ніж інша зелена харчова культура.

Зелену дивоїжу продаватимуть у 200-грамовій упаковці за 22 шекелі (249, 9 гривні). Ряску можна додавати до будь-якої страви чи напою. Продукти з ряски вже надійшли в багатьох країнах у низку ресторанів, відзначених зірками Мішлен, по всьому світу.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: