НОВИНИ

Вчені озвучили неочікувану шкоду від червоного вина

20.12.2021 19:07
a9d618595a-1024x640

Американські медики заперечили, що вживання червоного вина сприяє покращенню стану шкіри, хоча раніше було проведено безліч досліджень, в яких йшлося про корисні властивості вина для здоров’я людини. Про це повідомляє Independent, пише agronews.ua.

Незважаючи на те, що окремі дієтологи радять вживати по келиху вина в день для зміцнення здоров’я, останні дослідження медиків доводять, що в залежності від кількості випитого, червоне вино збільшує ризик розвитку деменції, деяких видів раку, депресії і негативно впливає на роботу серця.

Зокрема, висновки дослідження підтверджує Ізабель Шаркар – фахівець з терапевтичної натуропатії, яка назвала червоне вино найгіршим алкогольним напоєм для шкіри.

“Червоне вино викликає запалення шкіри, почервоніння, набряки. У цьому частково винен цукор, який міститься у вині та інших алкогольних напоях – здебільшого, лікерах та коктейлях, в які додають солодкі сиропи або соки”, – говорить вона.

Доктор Шаркар попереджає, що алкоголь в будь-якому вигляді викликає акне і тьмяність шкіри, а також пошкодження клітин шкіри, провокуючи передчасне старіння і зморшки. Щоб зберегти здоров’я, красу і молодість шкіри, вона рекомендує не вживати коктейлі, вино та інші алкогольні напої з добавками і цукром, натомість віддавати перевагу чистому міцного алкоголю, який завдає найменшу шкоду, якщо його вживати в помірних кількостях.

Також, щоб знизити негативні наслідки вживання алкоголю, вона рекомендує пити багато очищеної води, щоб уникнути зневоднення і активно зволожувати шкіру, щоб позбутися від сухості і тьмяності.

Читайте також: Вчені вивели новий сорт картоплі.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: