НОВИНИ

Вчені назвали продукти, що розвивають пам’ять та увагу

18.06.2021 18:10
1706202

Дослідники давно довели, що певні продукти здатні посилити роботу головного мозку і поліпшити когнітивні здібності, зокрема пам’ять і увагу. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

Лосось. Ця риба, як і інші жирні сорти риби, містить у своєму складі багато вітамінів і ненасичених омега-3 жирних кислот, необхідних для правильного функціонування нервової системи. Експерти рекомендують в тиждень з’їдати мінімум 1 порцію лосося або сайри, сардини, палтуса і т. д.

Чорниця і лохина. Починається сезон ягід, так що збагачуйте свій раціон чорницею і лохиною, тому що вони містять речовини, які поліпшують пам’ять і здатність до освоєння нової інформації. Вчені з Гарварда довели, що регулярне вживання цих ягід позитивно позначається на роботі головного мозку.

Яйця. Ті, чия дієта багата вітамінами групи В і особливо холін, показують кращі результати в тестуванні роботи мозку. Холін належить до речовин, з допомогою яких “будується” наш організм, і необхідний для правильного функціонування мозку. Ця речовина можна знайти в бобових, яйцях і птиці.

Капуста. Американські дослідники з’ясували, що вікові погіршення пам’яті менш вірогідні у тих, хто їсть багато овочів. Серед чемпіонів щодо поліпшення пам’яті — шпинат, броколі та капуста калі.

Читайте також: продукти, які викликають запальні процеси.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: