НОВИНИ

Вчені назвали хвороби, при яких корисно пити алкоголь

22.10.2021 18:46
39

Науковці з Університетського коледжу Лондона з’ясували, що алкоголь корисний для людей, які страждають на серцево-судинні захворювання. Однак йдеться лише про невеликі дози. Про це повідомляє AgroTrend, пише  agronews.ua.

Так, якщо людина живе з серцево-судинним захворюванням, вживання невеликої кількості алкоголю щодня допоможе знизити ризик повторного серцевого нападу, інсульту, стенокардії або ранньої смерті.

Проте дослідниця алкоголю Вашингтонського університету Емануела Гакіду наголошує, що це дослідження вивчає вплив вживання алкоголю лише на людей, у яких вже є проблеми з серцем.

«Якщо ви продовжите пити після серцевого нападу, це не так уже й погано для вас, якщо ви будете зберігати споживання [алкоголю] на низькому рівні», — сказала науковиця.

Зокрема, йдеться про дозу до 105 грамів. Це набагато менше, ніж верхня межа вживання алкоголю, яка офіційно встановлена Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Дослідження американських науковців свідчить, що найбільша користь була саме від вживання такої невеликої кількості. 

Науковці також наголошують, що вживання алкоголю підвищує ризик інших захворювань на кшталт цирозу, туберкульозу та раку.

«Якщо ваш основний ризик захворювання — рак, то найбезпечніший рівень вживання алкоголю, ймовірно, дорівнює нулю», — сказала Гакіду.

Під час дослідження науковці дослідили дані понад 14 тисяч людей, які взяли з британського біобанку. Вони проаналізували у середньому 8,7 року життя людей, які пережили інфаркт міокарда, стенокардію або інсульт.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: