НОВИНИ

Вчені назвали фрукт, що прискорює лікування лейкемії

20.05.2021 11:34
exotic-1024x682

Сполуки, що містить авокадо, можуть прискорити лікування від лейкемії, зазначає нове дослідження Університету Гельфа. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

Ця сполука націлена на фермент, який вчені вперше визначили критично важливим для росту ракових клітин, сказав д-р Пол Спагнуоло, Департамент харчових наук.

Опубліковане нещодавно в журналі Blood, дослідження було зосереджено на гострому мієлоїдному лейкозі (AML), який є найбільш руйнівною формою лейкемії. Більшість випадків трапляються у людей, які старші  65 років.

Клітини лейкозу мають більшу кількість ферменту під назвою VLCAD, який бере участь в їх метаболізмі, сказав Спагнуоло.

«Клітина стає на цей шлях, щоб вижити», – сказав він, пояснивши, що сполука, ймовірно, є кандидатом на лікарську терапію. «Це перший раз, коли VLCAD було визначено мішенню для будь-якого виду раку».

Його команда перевіряла нутрицевтичні сполуки серед численних сполук, шукаючи будь-яку речовину, яка могла б інгібувати фермент. «Ось найкращий був отриманий з авокадо», – сказав Спагнуоло.

Раніше його лабораторія розглядала авокатин В, молекулу жиру, що міститься лише в авокадо, з метою потенційного використання для профілактики діабету та лікування ожиріння. Зараз він прагне побачити, як його використовують при захворюванні на лейкемію.

«VLCAD може бути хорошим маркером для виявлення пацієнтів, придатних для цього виду терапії. Це також може бути маркером для вимірювання активності препарату », – сказав Спагнуоло. «Це створює основу для можливого використання цієї молекули в клінічних випробуваннях на людях».

В даний час близько половини пацієнтів старше 65 років з діагнозом ГМЛ вступають на паліативну допомогу. Інші піддаються хіміотерапії, але медикаментозне лікування є токсичним і може призвести до смерті пацієнтів.

«Ми намагаємося знайти менш токсичні ліки, які можна використовувати». Посилаючись на попередні роботи з використання авокатину В при цукровому діабеті, Спагнуоло сказав: «Ми завершили дослідження на людях цим препаратом і змогли показати, що помітна кількість пацієнтів їх досить добре переносить і є позитивний результат».

Нагадаємо, що вчені назвали продукт, який зміцнює серце і судини.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: