НОВИНИ

Важливим фактором отримання стабільних врожаїв є оновлення сільгосптехніки, – міністр

12.08.2020 08:02
https://agronews.ua/

Важливим фактором отримання стабільних врожаїв є оновлення сільгосптехніки. Про це заявив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко. Під час панельної дискусії «Держпідтримка АПК: фокус у 2020 році та стратегія на 2021-2023 роки», в рамках ділової частини 32-ї Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2020». Про це повідомила пресслужба Мінекономіки, пише agronews.ua.

«Після того як наші виробники, фермери почали бачити, що є можливість вирощувати, є стабільність, ринок, експортний потенціал, вони почали активніше виробляти сільськогосподарську техніку, що разом із виробництвом аграрної продукції вже стало одним із елементів руху країни вперед», – зазначив Міністр Ігор Петрашко.

Присутніх поінформували про поточні результати реалізації програм підтримки.

Так, за програмою «Часткова компенсація вартості с/г техніки та обладнання вітчизняного виробництва» аграріям вже компенсовано близько 716 млн грн.

Кошти отримають 1481 аграрія, які придбали 2 295 одиниць сільгосптехніки та обладнання на суму 2,8 млрд. Зокрема, до переліку техніки та обладнання додано 1175 нових найменувань, тепер їх налічується 13719 від 183 заводів-виробників. Перелік заводів-виробників також збільшився на 2.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: