НОВИНИ

Вартість свиней після свят дещо просіла

11.01.2019 10:27

Перша декада року для операторів ринку живця була очікувано спокійною: котирування першого тижня січня практично повторили ціни останнього тижня року, а цьоготижневі — послабилися на 1%. Такі підсумки повідомила Асоціації «Свинарі України».

Незважаючи на слабку волатильність середнього рівня закупівельних цін, їх діапазон протягом другого тижня був досить широким: закупівлю живця свиней забійних кондицій переважно здійснювали в межах 42,5-44,5 грн/кг, хоча епізодично зустрічалися як вищі, так і нижчі ціни. Тим не менш, у більшості випадків «робоча» ціна тижня тяжіла до 43-44 грн/кг.

Не зважаючи на неоднорідність цін, закупівельники одностайно описують післяноворічну активність на ринку свинини як досить мляву: споживачі «доїдають» святкові страви, а виробники ковбас та м’ясних виробів переважно працюють на запасах сировини.

Крім цього, оператори відзначають, що святкові продажі були на 20-25% гіршими за планові та поступилися торішнім. Неабияку роль у цьому зіграла «переорієнтація» споживача на альтернативні види м’яса у ході підготовки святкових страв: переробники відзначили менший приріст замовлень на свинину у порівнянні з попитом на яловичину, курятину та індичатину. З іншого боку, представники м’ясопереробної галузі не втрачають оптимізму: той обсяг свинини, який не з’їли на зимові свята, охочіше споживатиметься пізніше, наприклад, у сезон пікніків.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: