ВАЖЛИВО

Вартість оренди землі: в регіонах України місцева влада дискримінує фермерів?

01.07.2020 15:05
ya-13261

У Полтавській області в Лохвицькому районі вартість оренди землі для фермерів значно більша ніж для компаній. Про це в своїй Facebook сторінці повідомив голова об`єднання Агро-Продовольчої Ради та Всеукраїнського конгресу фермерів Іван Слободяник, пише agronews.ua.

Є таке поняття як господарські двори – тобто це земля, як правило комунальна, на якій встановлюють господарські споруди чи техніку. Вартість оренди залежить від процента від нормативно-грошової оцінки цієї землі. Але конкретний процент визначає місцева рада.

“Так ось в Лохвицькій ОТГ для організаційно правової форми “ТОВ”, яка займаєтся сг виробництвом, вартість оренди землі – 2%, а для фермерських господарств – 5%.”, – написав Слободяник.

https://www.facebook.com/ivan.slobodianyk.9/posts/3259238720765134

“Разом з Юрієм Усом ми звернулись до голови ОТГ щодо вирішення цієї ситуації – і маємо згоду розглянути це питання на найближчій земельній комісії і сподіваємось із подальшим винесенням на сесію. Тримаємо на контролі!!!”, – резюмував він.


Нагадаємо, Агро-Продовольча Рада та Всеукраїнський Конгрес фермерів запрошує фермерів об’єднуватися для рішення спільних проблем та допомоги один одному.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: