Варена кукурудза в літній період є улюбленими ласощами багатьох людей. Цей низькокалорійний продукт здатний збагатити організм чималою кількістю корисних речовин. Однак, у кукурудзи, як і у будь-якого іншого продукту, є зворотна сторона. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.
Користь кукурудзи
Незрівнянна користь вареної кукурудзи в тому, що при нагріванні не відбувається руйнування оболонки, тобто вона повністю зберігає свої корисні якості. Що входять до складу кукурудзи цінні амінокислоти, такі як лізин і триптофан, нормалізують м’язовий тонус і роботу кишківника.
Цей овоч містить в собі вітаміни групи А, С, Е, магній, нікотинову кислоту, кальцій, калій, фосфор і багато інших корисні елементи.
Варена кукурудза є корисним продуктом для людей, які страждають на діабет, оскільки вона нормалізує рівень цукру в крові, для людей з алергією, анемією, ожирінням, анорексією, а також серцевими захворюваннями.
Шкода кукурудзи
Негативний вплив кукурудзи відчувається людьми, які мають схильність до тромбозів і надмірного згортання крові. Також є побічна дія вареної кукурудзи — вживання її у великих кількостях може викликати головні болі та розлади шлунка.
Нагадаємо, як безпечно вживати полуницю.