ВАЖЛИВО

Керівництву ВАР загрожує вотум недовіри

12.02.2020 11:00
ВАР_прапор

Співзасновники Всеукраїнської аграрної ради (ВАР), партнери юридичної фірми «ОМП» Микола Орлов та Кирило Левтеров висловили недовіру керівникам об`єднання Андрію Дикуну та Михайлу Соколову. Вони наполягають на проведенні громадських зборів, на яких хочуть почути звіт чинного керівництва про їхні дії та користування коштами організації. Подібну заяву співзасновники ВАР зробили публічно на прес-конференції в «Укрінформі».

«Змушені заявити недовіру керівництву Всеукраїнської аграрної ради Андрію Дикуну і Михайлу Соколову. Вимагаємо якнайшвидшого проведення громадських зборів. Хотіли б заслухати звіт керівництва про управління організацією, а також фінансовий звіт про те, що відбувається з коштами організації», – зазначив Орлов і пообіцяв, що питання вотуму недовіри обов`язково буде поставлено на голосування.

Юристи пояснили подібний спосіб звернення до партнерів через ігнорування чинним керівництвом ВАР усіх їхніх звернень. «Ми писали листи, намагалися зв’язатися по телефону, запрошували на зустріч. Але всі наші запрошення залишилися без відповіді», – зауважили Микола Лавров і Кирило Левтеров.

Вони нагадали, що ВАР створювалася задля захисту інтересів малих і середніх фермерів, а не для політичної діяльності. «ВАР створювалася, щоб незаангажовано, аполітично, без кулуарних інтересів донести голос аграріїв до владних коридорів», – сказав Микола Орлов і додав, що головним завданням ВАР був захист інтересів аграріїв, зокрема в юридичній та податковій сферах.

За інформацією Кирила Лефтерова, у 2018 року керівництво ВАР «почало гратися в політику» і критикувати владу. Він висловив невдоволення діями Андрія Дикуна та Михайла Соколова, які «підписують меморандуми із, на нашу думку, не до кінця проукраїнськими політичними силами і постійно змінюють свою позицію».

Юристи висловили невдоволення неефективністю та контрпродуктивністю діяльності чинного керівництва ВАР і закликали громадськість слідкувати за розвитком подій.

ВАР була створена 2014 року як громадське об’єднання фермерів для залучення інвестицій і кредитів в агросектор України, брати участь у розробці проєктів загальнодержавних програм щодо розвитку та нарощування ефективності АПК.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: