НОВИНИ

В Євросоюзі введуть заборону на утримування фермерських тварин у клітках

12.06.2021 15:08
protein-poultry-egg-industry

Європейський парламент закликав Єврокомісію визнати утримування фермерських тварин у клітинах незаконним в Євросоюзі до 2027 року, прийнявши резолюцію «Кінець ери в клітках», підготовлену Європейською громадською ініціативою. Про це повідомляє opencages, пише  agronews.ua.

Резолюцію прийняла переважна більшість депутатів: 558 членів Парламенту проголосували «за», 37 – «проти», 85 утрималися. Вона закликає Комісію переглянути застарілу директиву ЄС про фермерських тварин (98/58 / ЄС) і поступово відмовитися від жорстоких практик утримання в клітках.

Це рішення, зокрема, торкнеться умови утримання кролів, курей, перепелів, свиней і телят. Також резолюція вплине на імпортовану продукцію. Крім того, парламент закликав комісію ввести заборону на жорстоке насильницьке годування качок і гусей для виробництва фуа-гра.

Раніше в ЄС вже була введена заборона на деякі форми утримання в клітках. А саме часткова заборона на утримання телят в тісних загонах, де вони не можуть поворухнутися, в 2007 році. У 2012 році була введена на розведення курей-несучок в тісних батарейних клітках, де вони навіть не можуть розправити крила, так як на одну особину виділено місце розміром з аркуш А4. У 2013 році був прийнятий закон про часткову заборону на клітки для свиноматок, де вагітна свиня проводить час до пологів, повністю знерухомлена.

До того ж, деякі держави-члени ЄС вже прийняли законодавство, яке на національному рівні забороняє деякі форми розведення в клітках.

Очікується, що Комісія розгляне прийняту резолюцію 30 червня, і тоді ж оголосить про подальші дії.

Великі компанії в різних галузях промисловості по всьому світу відмовляються від кліток. Міжнародні зобов’язання покінчити з жорстокими клітками вже взяли на себе деякі з найбільших компаній в світі, включаючи Unilever, Nestle, Aldi, InterContinental Hotels, Sodexo, Mondelez, Compass Group, Shake Shack, Famous Brands, Costa Coffee, Barilla, Burger King.


Перегляди: 19
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: