НОВИНИ

В ЄС змінюють правила перевезення худоби

20.02.2019 15:28

В ЄС збираються змінити правила перевезення худоби і має намір вжити жорстких заходів щодо держав-членів ЄС, які не застосовуватимуть нові правила, орієнтовані на підвищення добробуту тварин. Про це повідомляє Інтерфакс.

«Всі учасники процесу транспортування худоби повинні виконувати свої зобов’язання, будь то фермери, торговці тваринами, ветеринари, або транспортні компанії. Тепер ми ясно дали зрозуміти Єврокомісії і державам-членам ЄС, що вони повинні стежити за дотриманням діючих правил належним чином і застосовувати нові інструменти і нові технології, щоб звести до мінімуму час транспортування живих тварин», — зазначив Жорна Дорманн, член Європарламенту.

Його пропозиція була прийнята Європейським парламентом 411 голосами за, 43 проти, 110 утрималися.

Комісія ЄС повинна накладати штрафи на держави-члени євроблоку, які не в змозі правильно застосовувати правила ЄС, що стосуються транспортування живих тварин. Євродепутати також закликали застосовувати сучасні технології з метою поліпшення дотримання діючих правил, в тому числі, використовувати систему геолокації для відстежування місцеположення тварин і тривалості поїздки, і систему зворотного зв’язку в режимі реального часу між точками відправлення і прибуття.

Депутати також вимагають забезпечити достатню вентиляцію і температурний контроль при транспортуванні тварин, систему забезпечення худоби питною водою і кормами.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: