НОВИНИ

В ЄС готові надавати Україні підтримку для успішного впровадження земельної реформи

23.01.2021 15:44
0a7edab88fd7a9d21f49b627fd4b23aa

Світовий банк і Євросоюз готові надавати технічну підтримку та інші ресурси для успішного впровадження земельної реформи в Україні.Про це заявив провідний експерт Світового банку Клаус Дейнінгер, повідомляє пресслужба Мінекономіки, пише agronews.ua.

Він зазначив, що в України є всі передумови для впровадження прозорого ринку землі, що підвищить ефективність використання земельних ресурсів, забезпечить основу для розвитку сільського господарства, сільських територій та місцевого населення.

Як уточнив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький, впровадження ринку землі та забезпечення всіх необхідних інструментів для його успішного функціонування залишається пріоритетом для уряду України на 2021 р.

«Всі пріоритети уряду України щодо подальшого впровадження земельної реформи поширюються і на 2021 рік, адже через півроку стартує ринок землі. Для нас важливо забезпечити всі необхідні передумови для успішного запуску земельного ринку та його подальшого функціонування», – сказав він.

Зокрема, йдеться про розробку та імплементацію земельного законодавства, запровадження дерегуляції у сфері земельних відносин, передачу повноважень щодо розпорядження землями місцевим громадам, запровадження системи електронних аукціонів, земельного моніторингу.

Очікується, що «Дорожня карта» подальшої спільної роботи в рамках керуючого комітету із земельної реформи буде остаточно затверджена на початку лютого.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: