НОВИНИ

В Японії створили вакцину із зернової культури

29.06.2021 08:30
wheat-buckwheat-and-rice-in-wooden-plates-the-view-from-the-top_76158-109

Дослідники з Японії здивували новим видом вакцини, яка призначена для профілактики холери — гострої діарейної інфекції. Про це повідомляє CommentsUA, пише agrоnews.ua.

Повідомляється, що ця вакцина приймається перорально у вигляді рисового борошна і холодні температури не є обов’язковою умовою для її зберігання. Цей препарат розробили, отримавши ГМ-лінію рису, який виробляє антиген, що стимулює імунну відповідь організму. Зерна перетираются у борошно, змішуються з водою і таким чином отримують вакцину.

Ліки MucoRice-CTB призначені для профілактики холери — гострого інфекційного захворювання тонкого кишечника, яке проявляється діареєю і подальшим зневодненням. Вакцина є субодиницею В холерного токсину. Цей фрагмент сам по собі не викликає токсичних ефектів, але стимулює імунну відповідь і появу специфічних антитіл.

Ген, який відповідає за виробництво цього протеїну, внесли в рослини рису ще кілька років тому. Після цього відбулися успішні випробування на тваринах, а пізніше — на людях. Про що дослідження проводили на жителях Японії. Автори проєкту планують дослідити ефективність препарату й на інших етнічних групах.

До слова, це перша вакцина проти холери, яку необов’язково зберігати в холодильнику.

Нагадаємо, що Corteva Agriscience та Bejo підписали угоду про редагування геному.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: