НОВИНИ

В Уряді вважають, що український борщ має стати спадщиною ЮНЕСКО

23.12.2020 14:02
1000_545_1588081977-7108

В Україні пройшов «борщовий» батл між командами різних міністерств. Урядовці та службовці змагалися на кращий рецепт та вміння готувати цю національну українську страву. Про це повідомляє Урядовий портал, пише agronews.ua.

Український борщ має стати спадщиною ЮНЕСКО, наголосила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина після перемоги у команді з Міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком, які приготували борщ з вишнями.

Вони змагались з Міністром захисту довкілля та природних ресурсів Романом Абрамовським та Міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігорем Петрашком, які вирішили обрати для свого рецепту смажену капусту.

«Сьогодні ми звернули увагу українців на те, що борщ є нашою традиційною родинною стравою. Борщ пройшов свій шлях крізь покоління, від бабусі до матері та сьогодні ми передаємо його рецепт своїм дітям. Для того, аби український борщ таки залишився нашим нащадкам ми прагнемо включення «Культури приготування українського борщу» до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. І це абсолютно можливо, уже в найближчі роки», – зауважила Віце-прем’єр-міністр.

Попри те, що борщ із вишнями здобув перемогу, міністри погодились, що це не перемога інгредієнту, а перемога українського борщу в цілому на загальнонаціональному рівні.

«Борщ наш! Український. І жодна пропаганда чи відверта спроба крадіжки нашої традиційної страви не зможе заперечити ідентичність та культурну спадщину нашого народу через кулінарний батл. Війна за борщ, як і за українські території триває. І ми неодмінно переможемо», – підсумувала Ольга Стефанішина.

«Тепер будемо очікувати в Україні вулиць, пам’ятників на честь борщу, започаткуємо традицію відзначення світового Дня борщу та запуску тематичних телевізійних шоу», – закликав міністрів суддя цих «борщевих» змагань Євген Клопотенко, голова ГО «Інститут культури України»


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: