НОВИНИ

В умовах змін клімату Україна перетворилася у зону ризикованого землеробства

20.03.2021 07:03
дд

В умовах світової зміни клімату Україна перетворилася у зону ризикованого землеробства. Шлях вирішення цієї проблеми очевидний – підвищення ефективності агробізнесу. За словами заступника генерального директора з інновацій компанії «ІМК» Богдан Кривіцький, сьогодні аграрії мають збільшувати маржинальність кожного гектару, перш за все, шляхом оптимізації, пише agronews.ua.

«Якщо говорити про шлях вирішення цієї проблеми, то він очевидний – підвищення ефективності агробізнесу. Сьогодні ми маємо збільшувати маржинальність кожного гектару, перш за все, шляхом оптимізації технологічних процесів. І тут існує багато варіантів», – розповів аграрій.

За його словами, «точне землеробство» в Україні зародилося для збереження ТМЦ й врожаю від крадіжок шляхом запровадження різних девайсів, сенсорів: ваги, рівня пального, GPS-трекерів тощо.

Натомість в США почали використовувати такі пристрої ще на початку 90-х років минулого століття для картування врожайності з GPS прив’язкою. А вже згодом, з досягненням певного рівня розвитку AgTech, наші компанії почали використовувати технології для підвищення ефективності виробничих процесів.

«Наприклад, системи автопілотування, що дозволяють заощадити пальне за рахунок меншої кількості проходів поля сільгосптехнікою, або диференційоване внесення насіння та добрив різними способами – локально чи врозсип. Загалом, технологій в цій галузі існує багато. Головне при цьому, щоб вони виявилися ефективними в кожному конкретному випадку», – зауважив Богдан Кривіцький.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: