НОВИНИ

В Україну завезли отруйні горіхи

11.02.2023 11:09
assorted nuts

В Україні у роздрібну торгівлю могли надійти імпортовані з Бразилії горіхи, в яких виявили перевищення максимально доступного рівня афлатоксинів. Про це в Facebook повідомила пресслужба головного управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області, пише agronews.ua.

Токсичні горіхи потрапили до України по такому ланцюжку:

  1. Експортер із Бразилії — AMENDOPERES LTDA, Brazil.
  2. Трейдер із Нідерландів — ROTTERDAM CUSTOMS SERVICES BV, Netherlands.
  3. Одержувач в Україні — ТзОВ “КРІОЛІТ-Д” (вул. Океанська, 4, м. Дніпро).

“Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 26.01.2023 р. №2023.0615 стосовно виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1 і G2) в бразильському горіху”, – резюмували в Держпродспоживслужбі.

Ймовірно, токсичний продукт міг потрапити на полиці магазинів. Водночас, Держпродспоживслужба попередила операторів ринку, які здійснюють обіг горіхів, про необхідність вилучити небезпечну продукцію з обігу.

Реалізатори зобов’язані зробити це у строк не більше двох робочих днів, після вони повинні письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Якщо споживач виявив небезпечні горіхи, він може повідомити про це Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звернутися до територіальних управлінь.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: