НОВИНИ

В Україну везуть перші партії абрикосів з Молдови

25.06.2021 14:33
article-7eac8d9b-dc14-42bb-a598-2d9b17dd4e42_large

До кінця поточного тижня молдавська компанія Mialex Nord SRL відправить на ринок України та Білорусі перші партії абрикосу сорту Spring Blush, закупленого у фермерських господарств села Гангур, район Яловень. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

За словами керівника компанії Олега Александрова, в поточному році підприємство планує відправити на український і білоруський ринок близько 500 тонн цих фруктів. Частина продукції надійде оптовим покупцям, частину – в дві мережі супермаркетів.

Керівник Mialex Nord стверджує, що сорт Spring Blush популярний в країнах пострадянського простору. Крім того, цей сорт відрізняється порівняно невисокою транспортабельністю і коротким терміном реалізації. На ринку сусідньої Румунії попитом користуються абрикоси сортів з більш тривалим «терміном життя» в комерційній ланцюжку, зокрема Kioto і Faralia. Однак плантації цих сортів абрикосів в Молдові поки занадто мало (вони поки не внесені до держреєстру).

У минулому році, за даними Мінсільгоспу (MADRM), Молдова експортувала близько 2 тис. тонн абрикосу, близько половини цього обсягу продукції надійшло на ринок України. Урожай абрикосу в минулому році в Молдові склав близько 8 тис. тонн з 3 тис. га садів (в 2019 – 17 тис. тонн, 2018 – 16 тис. тонн).

Нагадаємо, що Україна за 5 місяців суттєво збільшила імпорт маслянки.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: