ВАЖЛИВО

В Україну йде друга потужна снігова хвиля

13.12.2021 07:29
u9jvbvn7t9dzd7mq6zfv

За прогнозом погоди від синоптиків, 13 грудня у західних областях сніг, вночі місцями значний сніг, в окремих районах налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 0-5° морозу, вдень близько 0°, в Карпатах протягом доби 3-8° морозу. Про це повідомляє УНН, пише agronews.ua.

У північних, більшості центральних та південних областях 13 грудня дощ, на півночі місцями з мокрим снігом; у східних областях без опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, у південно-східній частині місцями пориви 15-20 м/с. Температура протягом доби 0-5° тепла, у східних областях вночі 1-5° морозу, вдень у південній частині 5-10° тепла.

14 грудня на Правобережжі невеликі опади переважно у вигляді дощу, в західних областях – мокрого снігу, 15 грудня у південній частині часом дощ, на решті території 14-15 грудня без істотних опадів. На дорогах західних областей ожеледиця. Вітер північних напрямків, 5-10 м/с. Температура вночі та вдень близько 0° (в Карпатах 2-7° морозу), на півдні країни вдень 1-6° тепла.

16 грудня вночі без істотних опадів, вдень у західних, північних та центральних областях, 17 грудня в Україні, крім заходу, вдень і півночі, невеликий дощ та мокрий сніг. Температура вночі та вдень від 3° морозу до 3° тепла, на півдні та сході країни, 16 грудня і в північних та центральних областях вдень 0-6° тепла; в Карпатах вночі 3-8° морозу, вдень 1-6° морозу.

Також, за орієнтовним прогнозом, 18 грудня в Україні, 20 грудня у західних, північних та центральних областях опади переважно у вигляді снігу; на решті території (19 грудня в Україні) без істотних опадів. Температура вночі та вдень по 20 грудня включно від 4° морозу до 3° тепла, на півдні країни вдень до 5° тепла; в Карпатах вночі 3-9° морозу, вдень 0-6° морозу.

Доповнення

Середня місячна температура повітря у грудні, за даними Укргідрометцентру, передбачається від 4° морозу до 3° тепла, що близько до норми. Місячна кількість опадів очікується 33-78 мм, в гірських районах місцями 81-105 мм, що в межах норми (у північно-східній частині дещо менше за норму).

Зазвичай у грудні на більшій частині території України утворюється сніговий покрив, лише у південній частині встановлюється не кожного року. У грудні відмічаються сильний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, під час відлиг – тумани та ожеледь.

Читайте також: Мережа продуктових магазинів АТБ почала торгувати безкоштовними пакетами.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: