ВАЖЛИВО

В Україну йде аномально висока температура

04.07.2022 19:13
225404

У липні 2022 року очікується багато сонячних, теплих днів, розповів синоптик Віталій Постригань. Як пише він в Facebook, у центральній Україні спостерігається спека, пише agronews.ua.

“У тренді такої погоди: аномально високий температурний фон, можливі нові рекорди температур, напруження вдень поверхні грунту до 60 – 63º, багато сонця і сухо”, – пише він.

Синоптик уточнив, що на вихідних і в понеділок синоптична ситуація не зміниться – буде сонячно, сухо, жарко. І попередив, що апогей спеки очікується у вівторок, коли не виключена спека до +35º.

В той же час синоптик Ігор Кібальчич для meteoprog зазначив, що липень-2022 буде спекотним та з недостатньою кількістю дощів.

За його словами, у липні на більшій частині Європи переважатиме підвищений атмосферний тиск.

“Подібна картина влітку може вказувати на ймовірність розвитку посухи внаслідок зниження кількості опадів. Зважаючи на те, що циклонічна активність очікується слабкою, атмосферні фронти будуть приносити недостатню кількість дощів”, – пояснив синоптик.

За його прогнозом, на території України кількість опадів у липні очікується на 20-50% нижче за норму. Але в окремих пунктах внаслідок локальних грозових злив може випасти достатня кількість вологи.

“Температура повітря очікується вищою за норму практично по всій території країни, за винятком Криму. Відхилення прогнозується в межах +0,5…+1,5 °С. Максимальні денні значення нерідко досягатимуть і перевищуватимуть 30-градусну позначку. Традиційно найвищі показники слід очікувати на півдні та сході України”, – прогнозує Ігор Кібальчич.

Він додав, що вітер здебільшого очікується слабким, оскільки різких та контрастних змін в атмосферній циркуляції не передбачається. Однак під час гроз можливі локальні шквали до 15-20 м/с, а подекуди більше. 

Читайте також: Озвучено головні зміни у земельних відносинах під час воєнного стану.



Перегляди: 11
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: