ВАЖЛИВО

В Україну активно завозять нелегальну м’ясну сировину

20.10.2021 13:04
svinina-2

Обвал цін на свинину в країнах ЄС через профіцитність та послаблення торгівлі з Китаєм відродив «сірі» імпортні схеми. Про це повідомляє Facebook-сторінка Волинської митниці, пише agronews.ua.

З серпня почастішали спроби незаконного завезення до України м’ясної сировини.

Працівники Волинської митниці не допустили низку поставок продукції за підробними документами, що містили неправдиві відомості щодо країни походження та вартості товару. Про це повідомляє Facebook-сторінка Волинської митниці. У більшості випадків, в якості країни походження товару зазначали Польщу, тоді як у ході митного огляду виявлялося, що продукція прямує з Іспанії, Франції та в одному з випадків навіть з Німеччини, торгівля продукцією свинарства з якою заборонена через АЧС.

Асоціація «Свинарі України» наголошує, що завезення м’ясної сировини із заниженою митною вартістю приносить прямі збитки державі не тільки через зменшення відрахувань при розмитненні та подальшій реалізації, а й «відтерміновані». Зокрема, поява дешевої м’ясної сировини тисне на ціни реалізації як законно завезеної імпортної продукції, так і відповідної вітчизняної, що знижує сплату ПДВ від відповідних операцій.

«Свинарську спільноту наразі найбільше бентежать не безпосередні втрати, які несе економіка «тут і зараз», а можливі катастрофічні наслідки відповідних ситуацій. Так, факт підробки ветеринарних сертифікатів при завезенні продукції, в тому числі із АЧС-позитивних країн ЄС, торгівля продукцією свинарства з якими заборонена, викликає особливе занепокоєння. Тим паче, у 2015-2019 рр. ми були свідками подібного. Оскільки в такій ситуації на поміркованість дій з боку усіх операторів ринку сподіватися даремно, залишається розраховувати лише на пильність працівників митної служби та спеціалістів ДПСС у боротьбі з незаконними «оборудками», — коментує керівник аналітичного відділу Асоціації “Свинарі України”, Олександра Бондарська.

Нагадаємо, що Озвучено закупівельні ціни на зерно в Україні.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: