НОВИНИ

В Україні з’явився рейтинг виробників органічних снеків

27.02.2023 16:21
v-ukrajini-z-yavivsya-reyting-virobnikiv-organichnih-snekiv

В Україні активно розвивається ринок снеків. Так, у 2020 році за статистикою українці споживали близько 0,5 кг снеків на рік, тоді як загальний рівень споживання в Європі становить 3,6 кг, у Північній Америці — близько 11 кг. Про це повідомляє «Органік Стандарт», пише agronews.ua.

Відзначається, що світові тенденції свідчать, що ринок снекової продукції рухається в напрямі «оздоровлення» й «натуралізації», і кількість прихильників швидкої, але при цьому здорової їжі неухильно зростає. Тобто калорійні та непоживні снеки все більше витісняються з ринку «натуральними». Тому українські органічні снеки досить швидко знаходять покупців як всередині країни, так і за кордоном. Звісно, конкуренція висока, тому, скажімо, на міжнародний ринок змогли пробитися лише найкращі. І серед них, звичайно, виробники «органік».

До рейтингу виробників органічних снеків потрапили: 

  • Дунайський аграрій. Компанія заснована у 2013 році та має сертифікат «Органік Стандарт». Господарство знаходиться в Одеській області. З кавунів, дині та слив виробляє фруктові чипси.

Компанія часто випускає різні цікаві новинки: готують смаколики з батату, нектарину, персика, сливи, яблука, дині, малини, жимолості, яблука та навіть із кавуна. Сертифікують органічні снеки з 2021 року. Зараз виводять цю групу продуктів на міжнародний ринок. 

  • Екород. ТМ належить компанії «Органік Оригінал», яка заснована в 2011 році та є одним з піонерів українського ринку органічної продукції. Має європейський органічний сертифікат і маркована офіційним логотипом органічного виробництва Європейського Союзу — «Євролистом». 

З 2019 року випускають кукурудзяні палички з сублімованими ягодами (полуниця, чорниця, малина), з кокосом, насінням соняшнику та оливковою олією. 

  • Brancho. Виробник крафтової екологічної фруктово-овочевої продукції, який запустив лінійку органічної продукції у 2022-му. Виготовляють органічні фруктові роли, фруктові та овочеві чипси та фруктово-ягідні їстівні чаї. 
  • Ахімса. Бренд належить ТОВ «Двіпа». Господарство існує з 2005 року. З 2015-го повністю перейшли на органічне вирощування та переробку власної продукції. Виготовляють сублімовані ягоди і суміші для випічки з сублімованими ягодами.
  • Панфрут. Органічні продукти під цим брендом виробляє ТОВ «Диканські Ягоди». Господарство створили у 2020-му. Виготовляють сублімовані фрукти, овочі та зелень. Першу партію продукції відправили влітку 2022 року до Німеччини, зараз виходять на ринок США.

Всі перелічені компанії були представлені на найбільшій міжнародній торговій виставці Biofach 2023, яка проходила 14-17 лютого, і деякі з них уже мають домовленості щодо експорту продукції.



Перегляди: 50
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: