Бренд SoYKa chocolate з’явився рік тому. Його власниця Юлія Савинська релокувала свою кондитерську з Краматорська на Закарпаття, та, не побачивши перспектив збуту своїх десертів, розпочала готувати шоколад. Про це повідомляєє AgroPortal.ua, пише agronews.ua.
Сьогодні бренд SoYKa chocolate виготовляє до 40 кг шоколаду на місяць. Какао-боби у виробництві підприємиця використовує з Венесуели та Мадагаскару.
«Я перепробувала в роботі багато какао-бобів — з різних країн, регіонів та навіть з різною ферментацією. Коли боби дозрівають, їх розбивають, зернятка складають у ящики, і вони ферментуються у власному соку 4-7 днів. Після цього їх висушують і відправляють на великі хаби Європи, де їх можуть досушити і лишають на зберігання», — пояснює шоколатьє.
Останню закупівлю вона робила разом з іншими виробниками в Нідерландах.
Крафтовий шоколад можна придбати через Instagram та сайт. А ще — в кав’ярнях Закарпаття та Краматорська. Ціна за батончик — 50 грн. Це вище, ніж масмаркет, але нижче, ніж у крафтярів, які працюють із какао-бобами.