ВАЖЛИВО

В Україні зупинили роботу 70 виробників фальсифікованого вершкового масла

28.01.2022 12:30
original

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у 2021 р. провела більше 20 тисяч моніторингів та перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво та обіг харчових продуктів.Про це повыдомляэ відомство, пише agronews.ua.

В результаті було виявлено та вилучено з обігу 19 т неправильно маркованих харчових продуктів, говориться у повідомлені відомства.

«19 т продуктів, які не відповідали вимогам законодавства, не потрапили до українців. Така велика кількість вилученого фальсифікату свідчить про ефективність роботи фахівців Держпродспоживслужби», — зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Під час здійснення позапланових заходів державного контролю було відібрано 4065 зразків молочної продукції і за результатами лабораторних досліджень в 91 випадку виявлено жири немолочного походження.

«У закладах торгівлі та громадського харчування зафіксовано 980 порушень, пов’язаних з обігом фальсифікованого масла. Припинено обіг 6 т та вилучено з обігу 13 т вершкового масла. Прийнято 70 рішень про тимчасове припинення виробництва харчових продуктів», — підсумували у відомстві. 

Читайте також: Оприлюднено цікаві лоти з оренди земельних ділянок у Prozorro.Продажі.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: