АНАЛІТИКА

В Україні зупинили падіння закупівельні ціни на ячмінь

11.07.2021 08:15
ENTBwh_pzEI0k4QiP63XIfvQFIhe0AyNRk4wvZZhObRpEJGjnuiSdXGMtZfCODtvrZ6tcFirafr0bBmHXU-vRQUyhhvyhXudOwbRskf2IEyIsewuZGY9n4IHujqh1CV_1rOsU6_3_5l2-fT3CKlzRw==

Висока врожайність, а також необхідність у поповненні обігових коштів особливо для фермерів, які в минулому році постраждали від посухи, збільшує пропозицію ячменю, що призвело до виникнення багатокілометрових черг в портах і падіння закупівельних цін, повідомляють аналітики GrainTrade, пише  agronews.ua.

Припинення дощів і прогнози спекотної і сухої погоди на найближчі 7-10 днів, також сприятимуть прискоренню збирання по всій території країни і зростанню пропозиції ячменю.

Додатковим фактором тиску на ціни ячменю стало падіння закупівельних цін на пшеницю з рівнів близько $220-225 за т до $205-210 за т з поставкою в порт, і форвардних цін на кукурудзу до рівня $210-220 за т з поставкою в жовтні.

Але падіння цін привернуло більше покупців на ринок, що на тлі нових міжнародних тендерів і погоди в Росії зупинило зниження закупівельних цін на ячмінь.

Цього року в Росії також збільшиться виробництво ячменю, хоча за повідомленнями агентства Совекон врожайність на півдні Росії близька до рекордної, але в Приволзькому регіоні і центральних областях врожайність ярих буде трохи нижче середнього через посушливі умови.

Експерти зауважують, що додатковим фактором тиску на ціни в цьому сезоні стало зростання вартості морського фрахту на 50-80% через зростання цін на нафту і відновлення міжнародної торгівлі після локдауну.

На тендері 7 липня Міністерство торгівлі і промисловості Йорданії закупило 60 тис. т ячменю з поставкою в листопаді за ціною $271,95 за т CFR, що виявилося на $18,95 за т дорожче в порівнянні із закупівлею 30 березня для поставки в жовтні.

Зернове агентство Туреччини (ТМО) 12 липня проведе міжнародний тендер із закупівлі 440 тис. т фуражного ячменю з поставкою 29 липня по 16 серпня, який дасть додаткові орієнтири на рівень цін на Чорноморський ячмінь на найближчий місяць.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: