НОВИНИ

В Україні зростуть ціни на свинину та сало

30.11.2021 09:02
81874804dea9a273ea89a499a5358319

В Україні зростають ціни на свинину, а відтак падає попит.  Про це розповіла експертка зі свинарства Асоціації тваринників України Ольги Махно, пише agronews.ua.

За її словами, це пов’язано зі здорожчанням цін на зернові, якими годують свиней. Ціни на зернову групу та соняшника зросли з попереднім роком на 20-40%, а це є основними компонентами в годівлі свиней.

«Відповідно собівартість свинини також зросла і становить в деяких господарствах до 40 грн/ кг, а в деяких низькотехнологічних фермах ця цифра навіть більша. Сьогодні кілограм живця коштує 41-45 грн, відповідно деякі ферми працюють або в нуль, або навіть нижче рентабельності», – прокоментувала експертка.

Ольга Махно додає, що така ситуація може спричинити скорочення поголів’я свиней.

«Зниження кількості поголів’я свиней знизить попит на м’ясо на території України. Також треба звертати увагу на кількість імпорту дешевого м’яса з країн Європи», – наголосила вона.

На думку експертки, українці стали споживати менше м’яса через високу ціну продукту.

«Українці не доїдають м’яса свинини й відповідно це також може вплинути на ціну. Потрібно звертати увагу на платоспроможність населення купувати це м’ясо. З салом ситуація така сама буде, ціна може зрости», – резюмувала вона.

Читайте також: В Україні відбудеться національний круглий стіл щодо протидії рейдерству.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: