АНАЛІТИКА

В Україні зростатимуть ціни на свинину

18.04.2021 13:31
svinina-oshiyok-okhol.-v-u-80017676957119

Середньоринкові ціни на свинину у живій вазі продовжили рости — позначка піднялася на 1,7% порівняно з минулим тижнем. Про це йдеться у повідомленні Асоціації свинарів України, пише  agronews.ua.

Як зазначається, торги минулої п’ятниці завершилися позитивним коливанням цін на живець свиней: більшість виробників свинини розписали товарні партії на 0,5-1,5 грн/кг дорожче, ніж на початку місяця.

Внаслідок цього нижня межа цінового діапазону піднялася до 43 грн/кг, а верхня — до 45 грн/кг. Хоча зазначена максимальна цінова позначка цього тижня зустрічається на ринку не дуже часто, середній показник склав 44,1 грн/кг, що на 1,7% вище, ніж тижнем раніше.

«Цього тижня приріст закупівельних цін дещо уповільнився проти шестивідсоткового підйому на початку квітня. Промислові свиногосподарства відзначають, що напругу на ринку підвищує додаткова пропозиція забійних свиней з боку «сезонних» виробників — тих, хто відгодовує свиней до реалізації у передсвятковий період.», — коментують галузеві аналітики.

Аналітики повідомили, що проте більшість операторів вважає, що ціни збережуть позитивну динаміку і надалі, що підтверджується звичними ринковими трендами попередніх років.


Перегляди: 16
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: