НОВИНИ

В Україні зросли ціни на моркву

15.12.2022 18:15
morkva

Активізація попиту дає змогу українським фермерам впевнено підвищувати відпускні ціни на моркву. Причиною збільшення попиту на ці коренеплоди експерти проєкту називають активізацію закупівельної діяльності з боку великих оптових компаній та роздрібних мереж напередодні Нового року, а також завершення реалізації продукції з необладнаних сховищ.

Сьогодні фермери готові відвантажувати якісну моркву не дешевше за 15-20 грн/кг ($0,41-0,55/кг), що в середньому на 11% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Однак при цьому галузеві експерти наголошують, що тенденція зростання цін відзначається виключно у сегменті моркви високої якості, яку закуповують для тривалого зберігання.

За словами гравців ринку, зростанню цін сприяє помітне підвищення торговельної активності у сегменті якісної моркви. Повідомляють, що більшість українських господарств призупинили продаж цього коренеплоду в очікуванні ще більшого зростання цін і заклали основний обсяг врожаю на зберігання. До реалізації вони пропонують лише надлишки, внаслідок чого пропозиція моркви на ринку дещо обмежена.

Зазначимо, що на цей час ціна на якісну моркву в Україні вже в середньому у 2,9 раза вища, ніж рік тому. При цьому деякі виробники планують і надалі підвищувати ціни за умови збереження сучасних темпів збуту.


Перегляди: 70
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: