АНАЛІТИКА

В Україні зросли ціни на буряк

17.04.2022 11:03
beets-2861272_1920

У першу чергу, слід зазначити, що новий плодоовочевий сезон на територіях України, які навіть нетривалий час були під контролем окупантів, оперативно розпочати фізично не вийде. Про це повідомляє fruit-inform.com, пише agronews.ua.

Головною проблемою, яка потребує багато часу для вирішення, є заміновані цілі райони звільнених територій й великі ділянки сільгоспугідь у тому числі.

Коли додати до цього проблеми з дефіцитом ПММ, нестачі посадкового матеріалу та якісних ЗЗР, вже є можливість припустити, що далеко не усі фермерські господарства України виконають свої попередні плани щодо посадки овочів борщового набору та картоплі.

Частково активні бойові дії, а частково й дуже низький валовий збір буряку в Україні восени 2021 року призвели до відчутного зменшення пропозиції цієї культури на ринку станом на середину весни поточного року. Навіть налагодження внутрішньої логістики й безперешкодного сполучення головних місць вирощування та зберігання буряку із найбільшими центрами споживання не змогли задовольнити існуючий попит, що і привело до зростання гуртових цін у цьому сегменті ринку наприкінці поточного тижня.

Іншим фактом, який насторожив експертів, стало здорожчання буряку протягом останнього тижня на 16 % у Польщі, яка на сьогодні є практично єдиним постачальником овочу в Україну. За словами представників польських гуртових компаній, відпускні ціни на буряк збільшуються за присутності високого попиту з боку України й через те, що кількість запасів продукції у сховищах польських виробників дуже стрімко скорочується.

Читайте також: В Україні суттєво подешевшала цибуля.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: