НОВИНИ

В Україні зросла середня врожайність рису

02.06.2021 11:32
reis

На Херсонщині у розпалі посівна «білого золота» — площу рисових плантацій тут планують розширити з минулорічних 6,6 тисячі до 6,8 тисячі гектарів. Про це повідомляє Голос України, пише agronews.ua.

Та врожай цієї культури збільшується не так за рахунок нових «чеків» (їх облаштування дуже дороге), як завдяки сучасним агротехнологіям та використанню насіння нових, значно продуктивніших сортів, зазначають фахівці.

«Середня врожайність рису у нас зростає невпинно. Якщо 2019-го вона становила майже 50 центнерів з гектара, то минулого року — вже 56 ц/га, — зауважує виконувач обов’язків директора департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської облдержадміністрації Маргарита Степанова. — Та господарства-лідери вирвалися далеко вперед за «межу» середньостатистичних показників. Скажімо, у Скадовському районі врожайність рису — 90—92 центнери, ще в кількох господарствах регіону коливається в межах 60—70 центнерів з гектара. Й продовжує зростати — адже зрошення нині дороге, і потенціал поливних земель рисоводи намагаються використовувати по максимуму».

Нагадаємо, що «Епіцентр Агро» істотно відкоригував структуру посівів соняшнику.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: