НОВИНИ

В Україні знову подорожчає хліб

30.10.2021 09:02
377126_1

В Україні подорожчає хліб, однак його якість зіпсується. У 2022 році українцям доведеться задовольнятися низькопробними, але дорогими виробами з борошна, які вже не будуть такими смачними та ароматними, як раніше, розповіли представники Всеукраїнської асоціації пекарів. Про це повідомляє unian, пише agronews.ua.

Подорожчання хліба, вважають експерти, обумовлено тим, що через зростання цін на світовому ринку фермери України кинулися продавати зерно за межами країни. У підсумку на батьківщині аграріїв залишається занадто мало пшениці, через що виробникам паляниць та батонів практично немає з чим працювати.

Виробникам хліба доведеться докуповувати зерно у фермерів з інших країн, що позначиться на ціні кінцевої продукції. Крім цього, борошномели будуть змушені використовувати фуражне зерно другого і третього сортів. 

Через все це хліб може подорожчати на 20-30%, попри те, що його якість помітно погіршиться. За словами президента Всеукраїнської асоціації пекарів Юрія Дудченка, хліб не тільки виросте в ціні, але і втратить свій смак.

«У країні має гарантовано залишитися 3,5 млн тонн пшениці другого і третього класів. Борошно буде із заниженою хлібопекарською якістю, тобто хліб може виходити не такий пишний, не такий ароматний, та й не такий він буде смачний. Це все призведе до того, що кінцевий продукт подорожчає», — заявив Дудченко.

Нагадаємо, що Озвучено оновлені закупівельні ціни на зерно в Україні.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: