НОВИНИ

В Україні змінилися правила продажу алкоголю

20.01.2022 18:02
alkogol-y-fytnes-hiitworks-foto2

З 2022 року набув чинності «ресурсний» закон, спрямований на поповнення доходів бюджету. Одна із норм закону стосується продажу підакцизних товарів, зокрема алкоголю. Про це повідомляє ФАКТИ, пише agronews.ua.

Встановлено, що з 1 січня 2022 року при роздрібній торгівлі алкогольними напоями необхідно вказувати у фіскальному чеку серію та номер акцизної марки.

У законі прописано, що при торгівлі підакцизними товарами в чеку необхідно зазначати товарну підкатегорію згідно УКТ ЗЕД, найменування товару, ціну, облік кількості, а в разі роздрібної торгівлі алкоголем — ще й цифрове значення штрих-коду марки акцизного податку (серію і номер).

Telegram-канал restorator_reve радить підприємцям-рестораторам вказувати код акцизу завжди: під час продажу алкоголю пляшками, на розлив та при реалізації алкогольних коктейлів. «… З початку року багатьох рестораторів штрафують за відсутність акцизного коду у чеках… Ресторатори пояснюють, що пляшку було відкорковано в минулому чеку, але податківці штрафують і посилаються на новий закон», — кажуть представники галузі.

Читайте також: В Україні найдешевші земельні ділянки здають в оренду від 190 грн на рік.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: