ВАЖЛИВО

В Україні змінилися ціни на продукти, алкоголь та сигарети

12.07.2021 08:35
Без названия

Споживча інфляція в Україні в червні 2021 року в річному вираженні, порівняно з червнем 2020 року, залишилася на рівні 9,5%. Така ж річна інфляція була зафіксована в травні-2021. З початку року споживчі ціни зросли на 4,1%. Про це повідомляє Сьогодні, пише agronews.ua.

Про це свідчать дані Державної служби статистики. У місячному вирахуванні, порівняно з травнем-2021, ціни виросли на 0,2%. При цьому в Держстаті запевняють, що подорожчання в середньому не торкнулося продуктів харчування.

Ціни на продукти і безалкогольні напої в червні знизилися на 0,1%, вважають в Держстаті. При цьому найсильніше подешевшали яйця – на 16%. На 0,4-2,8% знизилися ціни на фрукти, овочі, молоко, сало та свинину.

Зате подорожчали соняшникова олія, риба та продукти з риби, рис, макаронні вироби, м’ясо птиці, безалкогольні напої, сири, продукти переробки зернових, яловичина, масло, цукор. Найбільше ціни зросли на соняшникову олію – плюс 3,4%.

Ціни на алкоголь і сигарети продовжили зростання – плюс 1%. При цьому тютюнові вироби зросли в ціні на 1,2%, а алкоголь – на 0,7%.

Нагадаємо, що в Україні очікується висока врожайність гороху.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: