НОВИНИ

В Україні змінили умови проведення аукціонів із приватизації спиртзаводів

31.12.2021 16:02
priynyato-zakon-pro-privatizaciyu-11043

Міністерство економіки ініціювало внесення до умов приватизації активів держпідприємства “Укрспирт” зобов’язання про погашення покупцем частини кредиторської заборгованості в розмірі його балансової вартості, еквівалентної стартовій ціні активу, написав в. о. директора ДП Сергій Блескун у Facebook, пише agronews.ua.

“Міністерство економіки ініціювало внесення до умов продажу зобов’язання про погашення частини кредиторської заборгованості підприємства у розмірі балансової вартості активу, який він купляє (фактично це є стартова ціна)”, – повідомив він.

Як зазначив Блескун, зміну умов приватизації активів спиртової галузі передбачає закон №1914-IX про збалансованість бюджетних надходжень (раніше – “ресурсний” законопроект №5600), що набуває чинності з 1 січня 2022 року.

За даними в.о. директора ДП, на сьогодні загальна балансова вартість заводів “Укрспирту” становить близько 450 млн грн, цього вистачає для розрахунку з усіма боргами.

“На сьогодні проведено 29 із 41 аукціону, і за 22 об’єкти інвестори вже перерахували кошти у бюджет країни розміром майже 1,5 млрд грн”, – підсумував керівник “Укрспирту”.

Читайте також: Як орендувати вантажні вагони Укрзалізниці на електронних аукціонах.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: