НОВИНИ

В Україні змінили правила купівлі доларів

13.07.2021 10:03
New Hundred Dollar Bills background

В Україні Національний банк змінив правила купівлі валюти. Серед іншого дозволили купувати долари через безнал. Тобто щоб купити 1 тис. доларів, тепер не обов’язково приносити з собою еквівалент цієї суми в гривнях, достатньо сплатити покупку карткою. Про це повідомляє Фокус, пише agronews.ua.

НБУ продовжує валютну лібералізацію. Нові правила зафіксовані в постанові №62 і вступили в дію 30 червня. Ліміт на рік змінювати не стали, він становить 200 тис. євро. А ось для звичайних українців правила значно спростили.

Важливе нововведення для фізосіб – можливість купувати готівкову валюту по безналу. Це означає, що людям тепер необов’язково подавати в касу банку пачки готівкової гривні, можна провести операцію за допомогою банківської карти через термінал в касі. Також можна продати безготівкову валюту з подальшим зарахуванням коштів у гривні на свій картковий рахунок.

Зазначимо, до цього кроки з лібералізації валютного ринку ухвалювались протягом декількох років. Поступово українцям дають можливість купувати долари без жорсткого контролю.

“Дозвіл фізичним особам купувати готівкову іноземну валюту за безготівкову національну валюту є логічним продовженням політики лібералізації. Це надасть клієнтам більше зручностей. Раніше здійснення подібної операції проходило в дві ітерації (наприклад, купівля безготівкової іноземної валюти за безготівкову національну валюту з подальшим зняттям готівкової валюти з поточного рахунку), після впровадження змін – в одну. Виграш як для клієнта, так і для банку полягає в скороченні часу обслуговування”, – розповідає Марина Ревуцька, заступниця директора роздрібного бізнесу Ощадбанку.

Нагадаємо, що НБУ не висуватиме додаткових вимог до позичальників на покупку землі.


Перегляди: 13
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: