ВАЖЛИВО

В Україні злетіли ціни на цукор

02.07.2021 07:03
w720h405fill

Виробники кондитерських виробів скаржаться на те, що український продукт виявився найдорожчим в світі. Про це повідомляє Сьогодні, пише agronews.ua.

Незважаючи на вжиті заходи щодо зниження цін на цукор, вартість цього продукту в Україні наразі майже вдвічі вища, ніж у країнах Європи. Це призвело до подорожчання кондитерських виробів на 15-20%, адже їх виробники почали програвати конкуренцію іноземним компаніям. Цінова ситуація пов’язана з дефіцитом сировини, а тому стабілізувати ситуацію могли б нові імпортні поставки.

“Протягом вже 11 місяців наша переробка отримує цукор за найвищою в світі ціною. Вартість цукру на Лондонській біржі впала до 432 доларів за тонну, в той час як в Україні ціна зросла до більш ніж 780 доларів за тонну. Тобто сьогодні ціна на цукор в Україні майже в два рази вище, ніж європейська ціна”, – сказав президент асоціації “Укркондпром” Олександр Балдинюк.

Він нагадав, що виробництво цукру в Україні в минулому сезоні склало менше 1,2 млн тонн при споживанні всередині країни 1,5 млн тонн. З урахуванням імпорту, дефіцит становить 60-70 тис. тонн.

Як повідомлялося, причиною дефіциту сировини стала несприятлива для врожаю погода і зменшення площ під посівами цукрового буряка.

Нагадаємо, що в Україні знизились ціни на фрукти і ягоди.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: