НОВИНИ

В Україні збільшились площі посівів під картоплю

29.04.2021 09:42
unnamed (5)

Компанія «Континентал Фармерз Груп» нарощує свої виробничі потужності в напрямку картоплярства. У цьому виробничому сезоні компанія збільшила площі під картоплю з 1,7 тис. га до 1,9 тис. га (+ 11,8%). Про це повідомляє пресслужба «Континентал Фармерз Груп» , пише agronews.ua.

Згідно з повідомленням, компанія приступила до висадки чіпсових сортів на полях виробничого блоку «Вирів Картопля» у Львівській області та столових сортів на блоці «Васильківці» в Тернопільській області. У структурі посадки також присутні насіннєві сорти. На сьогодні вже посаджено 213 га з 1,9 тис. Га.

У компанії відзначають, що в цьому році посадка картоплі почалася дещо пізніше запланованих термінів. Причиною стала надмірна зволоженість грунту через велику кількість опадів в кінці зими і ранньою весною.

«Основним фактором хорошої врожайності картоплі є якісно оброблений грунт – без грудок і брил, з дрібнозернистою структурою, яка забезпечує доступ повітря. Найважливіше, що така структура землі дозволить уникнути травмування бульб при комбайновому збиранні картоплі. Тому ми чекаємо, щоб земля «дозріла» – була розсипчастою, легко піддавалася обробці. Важлива і температура: при посадці на глибину 16-18 см мінімально допустимими вважаються 7, оптимальними – 18-20 градусів тепла », – прокоментував Василь Болехівський, головний агроном кластера« Картопля ».

Він зазначив, що у Львівській області температурні показники задовільні, грунти «дозрівають» швидше, тому роботи почали на цьому масиві. Крім того, на Тернопільщині стартували пізніше через повільне «дозрівання» грунтів.

Згідно з повідомленням, компанія активно продовжує будівництво нового картоплесховища загальною місткістю 16 тис. Т в с. Чуква (Львівська обл.), Яке буде запущено вже під урожай 2021 року.

Нагадаємо, як змінилися ціни на молоду картоплю в Україні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: