НОВИНИ

В Україні завершується реалізація минулорічних овочів за рекордними цінами

11.06.2021 13:00
5ffc8582294f7

На поточному тижні більшість українських виробників заявили про завершення реалізації минулорічних коренеплодів,. В цілому, фермери залишилися задоволені сезонах, що проходить, оскільки з квітня місяця ціни на динну продукцію утримувалися на досить високому рівні. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

На даний момент залишкові партії торішньої моркви надходять у продаж по 6-9 грн / кг ($ 0,22-0,33 / кг), що в середньому в 1,5 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. На останні партії торішнього буряка ціни варіюються в діапазоні 10-15 грн / кг ($ 0,37-0,55 / кг), що в середньому в 5,8 рази дорожче, ніж в кінці сезону реалізації 2020 року.

Настільки стрімке зростання відпускних цін, особливо в сегменті столового буряка, ключові гравці ринку пов’язують з помітним скороченням площ під цією культурою в минулому році. Також, свої корективи внесли і погодні умови, в поточному сезоні спостерігався великий відсоток некондиційної продукції.

Відзначимо, що на сьогоднішній день на ринок вже надходить морква і буряк врожаю 2021 року. Але, якщо рання морква зараз пропонується до продажу по 10-15 грн / кг ($ 0,37-0,55 / кг), що фактично відповідає рівню цін на даний коренеплід в минулому році, то ціни на ранню столовий буряк в поточному сезоні значно вище. Так, на даний момент буряк врожаю 2021 року надходить в продаж по 25-32 грн / кг ($ 0,92-1,18 / кг), що в середньому в 5 разів дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

На даний момент ранні коренеплоди надходять на ринок невеликими партіями, а попит в даному сегменті утримується на досить високому рівні. При цьому, більшість виробників поки не можуть приступити до збирання ранніх коренеплодів через рясні дощі, які спостерігаються практично по всій території країни.

Нагадаємо, що науковці розробили новий спосіб вирощування овочів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: