НОВИНИ

В Україні затримуються жнива кукурудзи

05.12.2022 08:15
corn-574738-623x370

Наразі незібраними в Україні лишаються ще близько 40% посівів кукурудзи. Окрім погодного чинника, жнива затримують також аварійні відключення світла, що спричиняють нестабільну роботу зерносушарок. Як розповів AgroTimes голова ФГ «Аркадія» Вадим Дробітько (Миколаївська обл.), пише  agronews.ua.

Жнива кукурудзи в господарстві почали наприкінці жовтня і тривають вони досі. Нині лишилося зібрати близько 30% площ, хоча зазвичай у цей період тут обмолочені всі поля.

«Маємо власну зерносушарку, але через аварійні відключення світла не маємо змоги стабільно сушити зерно. А оскільки збираємо його мірою висушування, то й робота затягується», – розповів аграрій.  

Схожа ситуація і в ТОВ «Галицькі Аграрні Традиції» на Львівщині. Жнива тут також затримуються через перебої з електрикою, адже кукурудзу збирають мірою того, як висушується зерно.

«Електрику вмикають на кілька годин і дають слабку напругу. Та вже з дня на день на елеватор доставлять генератор на 1 мВт. Це прискорить роботу, хоч і збільшить вартість сушіння, адже генератор використовує 60 літрів дизелю на годину», – зазначив власник і директор компанії Ігор Зварич.

На сьогодні в компанії обмолотили трохи більше 50% площ за середньої врожайності 11 т/га в заліковій вазі та вологості 27%.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: