НОВИНИ

В Україні зареєстровано законопроект про дозвіл на ліки з канабісу

02.06.2021 14:31
Maryan-Zablotskyj2

Ініціативна група народних депутатів зареєструвала законопроект про дозвіл на ліки з канабісу в Україні. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив народний депутат України, Голова підкомітету з питань місцевих податків і зборів Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Мар’ян Заблоцький, пише agronews.ua.

За словами народного депутата, законопроект дозволяє вирощування канабісу та його використання у ліках. Вирощування буде можливе лише за умови отримання ліцензій та у закритих приміщеннях.

Споживання екстрактів з канабісу буде можливе виключно у разі реєстрації цих припаратів як лікарські засоби та за рецептом лікаря. По суті, процедура отримання та виробництва ліків буде такою ж як і для, наприклад, морфію.

На думку Заблоцького, давно було не логічно, чому окремі знеболюючі з набагато більш небезпечних опіатів можна виробити і купити по рецепту, а з канабісу знеболюючі не можна.

“Ми це виправляємо. Законопроект підписали 82 народних депутати з різних фракцій. Велику юридичну роботу над ним виконало Українське товариство економічних свобод. Очікуємо прийняття до кінця цього року”, – повідомив нардеп.

Читайте також: в Україні знищать тіньовий ринок зерна – Заблоцький.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: