НОВИНИ

В Україні запустили держпрограму доступного лізингу 5-7-9%

19.12.2021 12:27
Screenshot_2

Міністерство фінансів України 16 грудня 2021 р. підписало перші три угоди з лізинговими компаніями для участі у Державній програмі «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%». Як говориться у повідомленні міністерства, державну програму «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%» запроваджено для спрощення доступу мікро, малого і середнього бізнесу до фінансового лізингу, а також розширення альтернативних джерел фінансування інвестицій ММСП, пише agronews.ua.

«Мінфін зацікавлений розвивати фінансовий лізинг для підприємництва, як один із дієвих інструментів, що активно використовується успішними країнами, і без якого важко уявити повноцінний розвиток малого бізнесу та економіки країни. Відсутність необхідності внесення застави, менший розмір власного внеску підприємства, більш оперативний розгляд лізингової заявки та оформлення договору — такі переваги лізингової форми фінансування, порівняно з класичним банківським кредитуванням», — зазначив заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції, голова ради Фонду розвитку підприємництва (ФРП) Юрій Драганчук.

За його словами, ММСП можуть отримати в лізинг транспорт, техніку, обладнання і навіть нерухомість для своєї господарської діяльності і пришвидшення розвитку бізнесу. Державна програма «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%» покликана посилити інвестиційну активність малого та середнього бізнесу.

ФРП, який, зокрема, реалізує політики Мінфіну щодо підтримки та розвитку підприємництва, уклав перші угоди з лізинговими компаніями ТОВ «ОТП Лізинг», ТОВ «УЛФ-Фінанс» і ТОВ «Бест Лізинг» для участі у Програмі.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: